Julmarknad i

Gamla Kassan

Efter flera års uppehåll är en av Skånes mest personliga julmarknader tillbaka i 1700-talshuset Gamla Kassan i Landskrona.

Uppdaterad senast:  11 NOVEMBER 2023

Julmarknad i Gamla Kassan

Ägaren och antikexperten Joakim Bengtsson har själv flyttat ifrån huset men hans nya hyresgäster ville gärna ha en julmarknad igen, och Joakim är självfallet med. Som vanligt är det småskalighet och det unika som står i centrum. Här hittar man allt från chokladpraliner och hemgjord senap till antikt julpynt, keramik och must. Dessutom finns Karl Fredrik på plats med sina blommor och kransar. Som vanligt bjuds det på fika i kaffekoppar man får behålla och det blir både poesiuppläsning och korvgrillning på gården.

JULMARKNADEN HAR ÖPPET: Kl 10–18 den 25 nov och kl 10–17 den 26 nov.

VAR: Gamla Kassan, Parkgatan 4, Landskrona

INTRÄDE: 100 kr

LÄS MER på Facebook

Stor guide till julmarknader

I Skåne och på Själland vimlar det av stämningsfyllt julmys.

FLER JULMARKNADER I SKÅNE OCH DANMARK
Julmarknader

Jul på Katrinetorp

För 22:a gången i ordningen arrangeras en julmarknad på Katrinetorps herrgård i Malmö. Fokuset ligger på hantverk och de åttio utställarna på marknaden säljer endast saker de själva har producerat.

Läs mer

Julmarknader

Jul i Malmö City

I december förvandlas Gustaf Adolfs torg i Malmö till ett vackert vinterland med spännande ljusinstallationer och en julmarknad med fokus på lokalt hantverk och delikatesser.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Fredriksdal

På Fredriksdals julmarknad förflyttas man snabbt 100 år tillbaka i tiden. I de historiska husen och gårdarna får man uppleva forna tiders julstök med allt från korvstoppning till julbak.

Läs mer

Julmarknader

Julmarknad på Kulturen

När Kulturen håller julstök med julmarknad är det som att resa i tiden. I de olika gårdarna möts man av värdar i tidstypiska kläder som gör julpynt eller förbereder julmiddagen.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Tivoli

Att besöka Jul på Tivoli i Köpenhamn är som att stiga in i en idyllisk vinterdröm. Traditionen har 29 år på nacken och är den största turistattraktionen under december månad.

Läs mer

Julmarknader

Jul i Tykarpsgrottan

En helt unik julmarknad hittar man utanför Hässleholm. På Tykarpsgrottans julmarknad får man bege sig ner tolv meter under jorden där fladdrande stearinljus skapar en helt särskild stämning.

Läs mer

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.