Julmarknad i

Tykarpsgrottan

En helt unik julmarknad hittar man utanför Hässleholm. På Tykarpsgrottans julmarknad får man bege sig ner tolv meter under jorden där fladdrande stearinljus skapar en helt särskild stämning.

Publicerad första gången:  MAGASINET SKÅNE NR 6 2023

Möt tomten och upplev den mystiska stämningen i grottan. FOTO: Tykarpsgrottan

Julmarknad i Tykarpsgrottan

Här sitter tomten på sin tron och tar emot barnens önskelistor och här finns utställare som säljer allt från mathantverk till egen design. Marknaden, som drog i gång i liten skala i mitten av 1990-talet, vill värna lokal småskalighet och har ungefär 45–50 utställare både under och ovan jord. Nere i grottan kan man köpa varm choklad och glögg, ovan jord finns både hamburgare och korv. För att slippa köer har man infört ett bokningssystem där man bokar tid för insläpp.

NÄR: 8–10 dec, fre 12–19, lör 10–19, sön 10–18

VAR: Tykarpsgrottan, Hässleholm

INTRÄDE: 100 kr, barn mellan 6 och 12 år, 50 kr

LÄS MER: tykarpsgrottan.net

 

FOTO: Tykarpsgrottan

FOTO: Tykarpsgrottan

FOTO: Tykarpsgrottan

Stor guide till julmarknader

I Skåne och på Själland vimlar det av stämningsfyllt julmys.

FLER JULMARKNADER I SKÅNE OCH DANMARK
Julmarknader

Jul på Tivoli

Att besöka Jul på Tivoli i Köpenhamn är som att stiga in i en idyllisk vinterdröm. Traditionen har 29 år på nacken och är den största turistattraktionen under december månad.

Läs mer

Julmarknader

Julmarknad på Kulturen

När Kulturen håller julstök med julmarknad är det som att resa i tiden. I de olika gårdarna möts man av värdar i tidstypiska kläder som gör julpynt eller förbereder julmiddagen.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Katrinetorp

För 22:a gången i ordningen arrangeras en julmarknad på Katrinetorps herrgård i Malmö. Fokuset ligger på hantverk och de åttio utställarna på marknaden säljer endast saker de själva har producerat.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Fredriksdal

På Fredriksdals julmarknad förflyttas man snabbt 100 år tillbaka i tiden. I de historiska husen och gårdarna får man uppleva forna tiders julstök med allt från korvstoppning till julbak.

Läs mer

Julmarknader

Jul i Malmö City

I december förvandlas Gustaf Adolfs torg i Malmö till ett vackert vinterland med spännande ljusinstallationer och en julmarknad med fokus på lokalt hantverk och delikatesser.

Läs mer

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.