Jul på

Regionmuseet

Letar man efter en historisk jul arrangerar Regionmuseet en stämningsfull jul i Madicken-anda, med fokus på tiden runt 1910. Här möts man av personal i tidstypiska kläder och utvalda hantverkare som passar in i miljön.

Publicerad första gången:  MAGASINET SKÅNE NR 6 2023

Förra året gästades julmarknaden på Regionmuseet i Kristianstad av både jultomten
och julbocken. FOTO: Pauline Ågren

Jul på Regionmuseet

Det blir olika familjeaktiviteter och levande musik på innergården och gården framför museet. Teaterelever från ett lokalt gymnasium spelar upp små föreställningar runt svenska jultraditioner och museishopen är välfylld med julklappar i form av gediget hantverk och svenska jultraditioner. På marknaden kan man köpa glögg och fika, och Regionmuseets kafé håller öppet.

NÄR: 3 dec kl 11–18

VAR: Regionmuseet, Kristianstad

INTRÄDE: Fri entré

LÄS MER: regionmuseet.se

 

Stor guide till julmarknader

I Skåne och på Själland vimlar det av stämningsfyllt julmys.

FLER JULMARKNADER I SKÅNE OCH DANMARK
Julmarknader

Jul på Tivoli

Att besöka Jul på Tivoli i Köpenhamn är som att stiga in i en idyllisk vinterdröm. Traditionen har 29 år på nacken och är den största turistattraktionen under december månad.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Fredriksdal

På Fredriksdals julmarknad förflyttas man snabbt 100 år tillbaka i tiden. I de historiska husen och gårdarna får man uppleva forna tiders julstök med allt från korvstoppning till julbak.

Läs mer

Julmarknader

Jul i Malmö City

I december förvandlas Gustaf Adolfs torg i Malmö till ett vackert vinterland med spännande ljusinstallationer och en julmarknad med fokus på lokalt hantverk och delikatesser.

Läs mer

Julmarknader

Jul i Tykarpsgrottan

En helt unik julmarknad hittar man utanför Hässleholm. På Tykarpsgrottans julmarknad får man bege sig ner tolv meter under jorden där fladdrande stearinljus skapar en helt särskild stämning.

Läs mer

Julmarknader

Julmarknad på Kulturen

När Kulturen håller julstök med julmarknad är det som att resa i tiden. I de olika gårdarna möts man av värdar i tidstypiska kläder som gör julpynt eller förbereder julmiddagen.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Katrinetorp

För 22:a gången i ordningen arrangeras en julmarknad på Katrinetorps herrgård i Malmö. Fokuset ligger på hantverk och de åttio utställarna på marknaden säljer endast saker de själva har producerat.

Läs mer

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.