Jul på

Tivoli i Köpenhamn

Det doftar rykande, het glögg och brända mandlar redan när man träder in genom huvudingången. Vit snö ligger på taken på de små bodarna och i träden hänger massor av ljus som får hela parken att glittra.

Publicerad första gången:  MAGASINET SKÅNE NR 6 2023

Med en miljon ljuspunkter glittrar hela Tivoli och skapar julstämning även utan snö. FOTO: Tivoli

Jul på Tivoli i Köpenhamn

Att besöka Jul på Tivoli är som att stiga in i en idyllisk vinterdröm. Traditionen har 29 år på nacken och är den största turistattraktionen under december månad med 600 000 gäster under sex veckor. Här kan man besöka jultomten, åka vintertåget, köpa julpynt och varma mössor. Det finns även möjlighet att smaka på danska juldelikatesser som æbleskiver och honningkager, eller varför inte sätta tänderna i en härlig flæskestegsandwich. Åker man med Skånetrafiken över bron kan man få rabatt på inträde och turpass till Tivoli.

NÄR: 17 nov–31 dec, alla dagar kl 11–22

VAR: Tivoli, Vesterbrogade 3, Köpenhamn

INTRÄDE: 155 kr för alla över 3 år

LÄS MER: tivoli.dk

 

FOTO: Tivoli

FOTO: Tivoli

FOTO: Tivoli

Stor guide till julmarknader

I Skåne och på Själland vimlar det av stämningsfyllt julmys.

FLER JULMARKNADER I SKÅNE OCH DANMARK
Julmarknader

Jul i Malmö City

I december förvandlas Gustaf Adolfs torg i Malmö till ett vackert vinterland med spännande ljusinstallationer och en julmarknad med fokus på lokalt hantverk och delikatesser.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Katrinetorp

För 22:a gången i ordningen arrangeras en julmarknad på Katrinetorps herrgård i Malmö. Fokuset ligger på hantverk och de åttio utställarna på marknaden säljer endast saker de själva har producerat.

Läs mer

Julmarknader

Jul på Fredriksdal

På Fredriksdals julmarknad förflyttas man snabbt 100 år tillbaka i tiden. I de historiska husen och gårdarna får man uppleva forna tiders julstök med allt från korvstoppning till julbak.

Läs mer

Julmarknader

Jul i Tykarpsgrottan

En helt unik julmarknad hittar man utanför Hässleholm. På Tykarpsgrottans julmarknad får man bege sig ner tolv meter under jorden där fladdrande stearinljus skapar en helt särskild stämning.

Läs mer

Julmarknader

Julmarknad på Kulturen

När Kulturen håller julstök med julmarknad är det som att resa i tiden. I de olika gårdarna möts man av värdar i tidstypiska kläder som gör julpynt eller förbereder julmiddagen.

Läs mer

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.