Lyxigt på Gästis

Höörs Gästis

Sommartid är det fullt här, men min favorittid är på vintern när man ser regn och rusk utanför fönstret medan det är varmt och skönt här inne, säger spa-chefen Jenny Asper.

av: KRISTINA OLSSON  foto: JESPER HEIMERSON

Det hänger en stor, glittrande kristallkrona över poolen i Spa Orangeriet på Höörs Gästis. Det är kanske det tydligaste tecknet på att ägaren Rosita Håkansson inte bara inrett hela det nyrenoverade gästgiveriet som stod färdigt 2017 utan också varit oerhört delaktig i hela inredningen av spa-avdelningen.
– Jag har hela visionen inne i mitt eget huvud. Jag ville att det skulle vara mysigt och välkomnande, inte kallt. Därför valde vi rödfärgade terrakottagolv, så det skulle kännas lite ombonat, säger hon.

Lika viktigt för Rosita är det dock att det ska kännas lite lyxigt att komma dit.
– Jag ville ha en stor lampa över poolen, så när jag såg kristallkronan visste jag bara att det var den vi skulle ha. Den lyfter rummet, utan att det känns för exklusivt.

I spa-avdelningen har man haft öppet sedan november 2018 och den är populär, inte bara hos övernattande gäster utan också för dem som vill få några timmars värme i den gråkalla hösten.
– Vi har mycket skånska gäster. Sommartid är det fullt här, men min favorittid är på vintern när man ser regn och rusk utanför fönstret medan det är varmt och skönt här inne, säger spa-chefen Jenny Asper som visar runt i orangeriet.

Nere i behandlingsrummet i källaren lägger Jenny Asper en djuprengörande ansiktsmask av lera. Den känns kall, men går ner på djupet och ska rensa ut talg och slaggprodukter och förebygga nya orenheter.

– Vi har Eminence, den är etthundra procent ekologisk och alla ingredienser görs för hand. Det känns roligt att jobba med så rena produkter, säger hon.

Efter en stund med masken i torrbastun är det dags att duscha av sig innan det blir en simtur i poolen. I Sensory sky, en upplevelsedusch, får man under två minuters tid en beröring av flera sinnen, genom olika vattenstrålar, färgat ljus och eteriska oljor.

Jenny Asper har själv under många år jobbat på Hotell Skansen och Torekov hotell som varit en av de ledande spa-destinationerna i Skåne. Och visst finns det många viktiga kunskaper och erfarenheter som hon har med sig, men att bygga upp ett spa-koncept i Höör kräver att man tänker på ett annat sätt.
– Det är så olika på olika ställen. Vi kan inte göra precis som man gör i Stockholm eller Båstad. Till exempel har vi bara svenska namn på våra behandlingar, det känns konstigt att ha dem på engelska.

Jenny skulle gärna se att spaet fick sina egna signaturbehandlingar som är unika för Höörs Gästis. Gärna något inom massage som till exempel en regndroppsmassage.
– Vi har så många idéer om hur spaet kan utvecklas framåt, det blir spännande att följa med på den resan, säger Jenny Asper.

Ansiktsbehandling med lermask.

Höörs Gästis

KÄNSLA: Vardagslyx och medelhavsstämning.
PASSAR FÖR: Par och vänner som uppskattar lugnet på ett mindre spa.
VI PRÖVADE: Ansikts­behandling med lermask.
ANDRA BEHANDLINGAR: Ansiktsbehandlingar, kroppsbehandlingar och massage.
SPA-MÄRKE: Eminence.
PRIS: Dag­spa: 395 kronor (måste förbokas), olika spa­paket med övernattning finns att köpa.

Gamla Torg 4, Höör
www.hoorsgastis.se

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.

Relaterat innehåll:

Spa

Örums Nygård

Tänk dig en vinterdag på Österlen. Snöflingorna yr så man nästan inte ser handen framför sig. Men själv flyter du i en 32 grader varm pool.

Spa

Andrum Spa

Har en kyrka och ett spa egentligen något gemensamt? Kanske mer än man tror. Människor uppsöker bägge platser för att få stillhet och ro i vår annars hektiska vardag.

Spa

Mossbylund

Sjunk ner i en bubblande jacuzzi, simma i en infinity-pool eller bara vila dig i solsängarna utomhus eller i relaxavdelningen inomhus.

Spa

The Lodge

The Lodge har valt att storsatsa på en stor ny spa-avdelning. Naturligtvis byggd så att man på bästa sätt utnyttjar den magiska utsikten.

SpaWeekend

Elisefarm

Elisefarm består i dag av hotell, restaurang, spa, konferensdel och golfbana. En anläggning som hela tiden expanderar.