Med utsikt mot fälten

Örums Nygård

Tänk dig en vinterdag på Österlen. Snöflingorna yr och snön driver över åkrarna så man nästan inte ser handen framför sig. Men det spelar ingen roll. För du ligger själv och flyter i en 32 grader varm pool.

av: KRISTINA OLSSON  foto: JESPER HEIMERSON

– Då är vårt spa som allra mysigast, säger Maria Hallin, som driver Örums Nygård tillsammans med sin man, Magnus.

Hon visar runt inne vid poolen, pekar på den upphöjda bubbelpoolen och på den milsvida utsikten. För mitt bland åkrar och fält vid Löderup har paret byggt upp ett gårdshotell med spa.

Allt började egentligen med Marias föräldrar som var lantbrukare på gården sedan slutet på 60-talet. I början på 2000-talet beslöt de att göra om den stora längan som var grisstall till ett B&B med femton rum. Det blev så populärt att de snart fick utvidga med en konferensdel och i den vevan byggde de också en spa-avdelning.
– Det var tidigt och mina föräldrar förstod nog inte själva hur stort spa skulle bli, säger Maria.

Maria och maken Magnus tog själva över gårdshotellet 2011, och har fortsatt utveckla rörelsen. Just nu bygger man sex nya rum och därefter börjar man planera för bygget av en utomhuspool intill den arkitektritade trädgården med sina kaffegrottor i trä.

Vi har ett litet spa jämfört med många andra, men gästerna tycker också att det är mysigt när det inte är så stort. Den känslan vill vi bevara, säger Maria, som tror på att den familjära känslan är viktig för Örums Nygård.

Här möts alla gäster med ett handslag och blir var och en visade till sitt rum. Den omsorgen uppskattas av de många stamgästerna som återkommer år efter år.

För dem som vill ha behandlingar kan de förbokas, och ett företag med spa-terapeuter tar hand om allt från ansiktskurer till hot stones-massage.

Och trots att det främst är hotellets gäster som använder spaet, kommer det också en del dag-spa-gäster. Därför har Maria och Magnus också försökt skapa spa-upplevelser för dem som inte vill övernatta.
– Vi har till exempel kvälls-spa då en taxi hämtar gästerna i Ystad, här serveras de en varmrätt och så har de tillgång till spaet under några mysiga kvällstimmar, innan taxin kör tillbaka dem igen. Det är det många som uppskattar, säger Maria.

Hot Stones-massage ger värme till hela ryggen.

Örums Nygård

KÄNSLA: Mysigt, familjärt och personligt..
PASSAR FÖR: Par, vänin­nor och familjer som vill vara tillsammans..
VI PRÖVADE: Hot­ stones-­massagen där massagen utförs med varma lavastenar.
ANDRA BEHANDLINGAR: Massage, ansiktskur, bodyscrub, behand­ lingspaket.
TRÄNING: Nej
SPA-MÄRKE: Logona, Senses by Nature och Wise.
PRIS: Dag­spa: 290 kronor, kvälls­spa inkl middag från 490, vid övernattning ingår tillgång till spa.

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.

Relaterat innehåll:

Spa

Andrum Spa

Har en kyrka och ett spa egentligen något gemensamt? Kanske mer än man tror. Människor uppsöker bägge platser för att få stillhet och ro i vår annars hektiska vardag.

Spa

Höörs Gästis

Det nyrenoverade gästgiveriet som stod färdigt 2017 är både mysigt och välkomnande.

Spa

Mossbylund

Sjunk ner i en bubblande jacuzzi, simma i en infinity-pool eller bara vila dig i solsängarna utomhus eller i relaxavdelningen inomhus.

Spa

The Lodge

The Lodge har valt att storsatsa på en stor ny spa-avdelning. Naturligtvis byggd så att man på bästa sätt utnyttjar den magiska utsikten.

SpaWeekend

Elisefarm

Elisefarm består i dag av hotell, restaurang, spa, konferensdel och golfbana. En anläggning som hela tiden expanderar.