På toppen av världen

The Lodge

Efter många år med ett spa för framförallt övernattande gäster har The Lodge och grundaren Henrik Holmqvist valt att storsatsa på en stor ny spa-avdelning. Naturligtvis byggt på ett sätt så man på bästa sätt utnyttjar en av The Lodges absolut starkaste kort: den magiska utsikten.

av: KRISTINA OLSSON  foto: JESPER HEIMERSON

Den ljumma vinden smeker våra ansikten där vi sitter på en hawaiiansk strand en sommarkväll. Så känns det i alla fall. I verkligheten sitter vi i luftterapirummet på Honulele Spa på The Lodge och under den 90 minuter långa Aloha Spa-ritualen har paradisön Hawaii varit en röd tråd. Från det inledande fotbadet till honungsinpackningen i ångbastun och stillheten i den varma lagunen.

– Först tänkte vi ha spa-ritualer från hela världen, men sedan landade vi i det hawaiianska för The Lodge är ju ett american hideaway. Sedan är traditionerna, samspelet med naturen och det spirituella från Hawaii perfekta för den känsla vi vill förmedla, säger spa-chef Malin Pihl, medan hon guidar oss genom de många momenten i ritualen.

Efter många år med ett spa för framförallt övernattande gäster har The Lodge och grundaren Henrik Holmqvist valt att storsatsa på en stor ny spa-avdelning. Naturligtvis byggt på ett sätt så man på bästa sätt utnyttjar en av The Lodges absolut starkaste kort: den magiska utsikten. När man sitter i den tolv meter långa infinitypoolen så breder hela naturen ut sig och man ser en vidsträckt del av Skåne.

– Vi har i många år varit tvungna att säga nej till gäster som ville komma hit på dag-spa, vi har inte haft plats. Men nu känns det härligt att framför allt kunna erbjuda gäster från lokalområdet spa och behandlingar, säger marknadschef Camilla Persson.

Ovan trädtopparna på Romeleåsen har The Lodge skapat helt sin egen särart både vad gäller stil och känsla. De 22 rummen är inredda i New England-stil och i restaurangen och loungen finns det plats att bara sjunka
ner i den särskilda ro som kommer över en när man befinner sig 167 meter över havet.

I spa-delen flödar ljuset genom de stora glaspartierna som skiljer utomhuspoolen och kallvaken från loungen, där man kan äta något gott eller bara njuta av en kopp kaffe framför någon av de sprakande brasorna.

Också i spa-ritualen är naturen ständigt närvarande. Naturliga material som trä av kanadensisk ceder och camaro, grönt kakel och rosa och guldfärgad mosaik. Badrock och tofflor är gröna och från dagbädarna i relaxavdelningen har man utsikt över oändlig grönska, svävande rovfåglar och kanske ett rådjur som betar bland buskarna.

Även i behandlingarna kommer den hawaiianska inspirationen att märkas i till exempel lomi lomi-massagen och i de lite större signaturbehandlingarna.

Men så var det det där med namnet. Varför heter det Honulele Spa och inte Honolulu?
– Vi har inte hämtat namnet från staden utan från en hawaiiansk sägen om den stora havsskölpaddan, Honu, som alltid visade fiskarna vägen hem. För det är så vi vill att vårt spa ska kännas, som att man kommer hem, säger Camilla Persson.

The Lodge ligger 167 meter över havet.

Honungsinpackningen överlämnas.

Honulele Spa, The Lodge

KÄNSLA: Skånsk natur möter hawaiiansk.
PASSAR FÖR: Alla som längtar efter lugn och lyx.
VI PRÖVADE: Aloha Spa Ritual (90 min).
ANDRA BEHANDLINGAR: Massage, kropps- och ansiktsbehandlingar och signaturbehandlingar.
TRÄNING: Yoga.
SPA-MÄRKE: Esse
PRIS: Dag-spa: Från 545 kronor, man kan välja morgon-, dags- och kvällsspa. Olika spa-paket med övernattning finns att köpa.

Södra Ugglarp 621, Genarp
www.thelodge.se

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.

Relaterat innehåll:

Spa

Örums Nygård

Tänk dig en vinterdag på Österlen. Snöflingorna yr så man nästan inte ser handen framför sig. Men själv flyter du i en 32 grader varm pool.

Spa

Andrum Spa

Har en kyrka och ett spa egentligen något gemensamt? Kanske mer än man tror. Människor uppsöker bägge platser för att få stillhet och ro i vår annars hektiska vardag.

Spa

Höörs Gästis

Det nyrenoverade gästgiveriet som stod färdigt 2017 är både mysigt och välkomnande.

Spa

Mossbylund

Sjunk ner i en bubblande jacuzzi, simma i en infinity-pool eller bara vila dig i solsängarna utomhus eller i relaxavdelningen inomhus.

SpaWeekend

Elisefarm

Elisefarm består i dag av hotell, restaurang, spa, konferensdel och golfbana. En anläggning som hela tiden expanderar.