Med havet som granne

Mossbylund

Doften av hav når en så fort man stiger ur bilen. Och vid horisonten skymtar man Östersjöns vågor. Här vid Mossby strand tog Ingrid och Peter Svensson över ett litet konferenshotell med 13 rum för sjutton år sedan.

av: KRISTINA OLSSON  foto: MANUEL EK, JESPER HEIMERSON

I dag är Mossbylund en institution på sydkusten, som inte bara lyckats med att hålla öppet hela året utan också utvidgat verksamheten till 40 hotellrum – när den nya silobyggnaden invigs nästa år får man 53 rum – och en stor spa-avdelning som utökats i flera omgångar.

Vi börjar med ett fotbad för två. Spa-terapeuten Anette Lovehag peelar våra ben med en scrub gjord på citrongräsolja medan vi dricker smoothie och äter färsk frukt och pratar. Därefter blir det massage av fötter och ben innan de smörjs in i härlig olja.
– Fötterna är viktiga, vi utsätter dem för mycket och det är mycket som frigörs vid massage, också saker på andra ställen i kroppen, säger Anette.

Ute i poolområdet kan man sjunka ner i en bubblande jacuzzi, simma i en infinity-pool eller bara vila sig solsängarna utomhus eller i relaxavdelningen inomhus bredvid inomhuspoolen. Oavsett har man magisk utsikt över Söderslätts böljande fält.

Och det är populärt, efter bygget av spaet 2013 dröjde det inte länge förrän man insåg att man behövde växa. För två år sedan byggde man ut det ytterligare så att man idag kan tillgodose det ökade intresset för att koppla av omgiven av vatten och tystnad.

– Vi har ett klassiskt spa, men på vårt sätt. Det är jordnära, rustikt och andas en familjär känsla, något som genomsyrar hela anläggningen. säger Tove Svensson, Peter Svenssons dotter och ansvarig för marknadsföringen.

Det finns en lång rad behandlingar att boka hos spa-terapeuterna, och det går ofta att få en behandling samma dag om lusten faller på. Även här har utgångspunkten varit det naturliga och samtliga produkter är från svenska Maria Åkerberg.

– Massagen är ju alltid populär, det är enkelt att våga. Men även ansiktsbehandlingar och hotstones är det många som provar, berättar Tove, som också säger att havet ligger nära för den som också vill känna sand mellan tårna.

Samtidigt är wellness olika för olika människor. Att bara ligga i en pool och njuta av utsikten över fälten är nog för vissa, andra vill ha en lerinpackning.

Den mest unika wellnessen på Mossbylund står dock hotellhunden Vilda för. Henne kan man låna för att gå promenader med längs stranden, röra på sig och rensa tankarna.
– Det är alltid många som frågar efter Vilda, hon är oerhört populär hos våra gäster.

I behandlingen Fyra fötter ingår både peeling, mjuk kräm och skön massage.

Från solsängarna på verandan har man utsikt över fälten.

Mossbylund

KÄNSLA: Rustik, lantlig stil och familjär stämning.
PASSAR FÖR: Par och vänner, det finns många möjligheter att bada och vila tillsammans.
VI PRÖVADE: Fyra fötter, ett fotbad för två med peeling, massage och fotkräm samt smoothie och färsk frukt.
ANDRA BEHANDLINGAR: Stort urval av kroppsbehandlingar, ansiktsbehandlingar, massage, parbehandlingar och kurbad.
TRÄNING: Yoga, vattengymnastik, styrka.
SPA-MÄRKE: Maria Åkerberg.
PRIS: Dagspa: från 525 kronor, olika spa-paket med eller utan övernattning finns att köpa.

Mossby 157, Skivarp
0411-300 36
www.mossbylund.se

Bli prenumerant

Få tre nummer av Magasinet Skåne i brevlådan för bara 199 kr!

Vårt nyhetsbrev

Glöm inte att prenumerera på Magasinet Skånes nyhetsbrev för att få relevanta uppdateringar och påminnelser.

Relaterat innehåll:

Spa

Örums Nygård

Tänk dig en vinterdag på Österlen. Snöflingorna yr så man nästan inte ser handen framför sig. Men själv flyter du i en 32 grader varm pool.

Spa

Andrum Spa

Har en kyrka och ett spa egentligen något gemensamt? Kanske mer än man tror. Människor uppsöker bägge platser för att få stillhet och ro i vår annars hektiska vardag.

Spa

Höörs Gästis

Det nyrenoverade gästgiveriet som stod färdigt 2017 är både mysigt och välkomnande.

Spa

The Lodge

The Lodge har valt att storsatsa på en stor ny spa-avdelning. Naturligtvis byggd så att man på bästa sätt utnyttjar den magiska utsikten.

SpaWeekend

Elisefarm

Elisefarm består i dag av hotell, restaurang, spa, konferensdel och golfbana. En anläggning som hela tiden expanderar.